Наталия Грейс е психолог и автор на книгата The Laws of Grace, в която тя се стреми да събере всички свои наблюдения за живота.

Ето някои от изводите, до които e стигнала.

Правилото на съществените подробности

Начинът, по който някой се отнася към подробностите от всекидневието, показва какъв е в действителност. Например може да сте много щедри веднъж в годината, но дребнавостта ви да се проявява всеки ден в малките битови детайли. Ето защо дреболиите са далеч по-значителни.

Законът за неизбежната загуба

Човек прави грешки. Няма как. Ето защо загубите са неизбежни. Загубите са неизбежни, дами и господа! Знаейки това, не трябва да си позволяваме да скърбим твърде много. Можем да повлияем на много неща, но не на всички. Има общи закони на Вселената. Не можем да бъдем перфектни, и действията ни не могат да бъдат перфектни. Приемете неизбежността на загубите със смирение. Това може би е единственото, което може да направите.

По-добре недостатъчно, отколкото прекомерно

Това засяга абсолютно всичко. Например, ако говорите, опитайте се да приключите, преди хората да са започнали да се отегчават. „Тайната на скучното е в опитите да кажеш всичко“, е казал Гьоте. Ако сте на среща, кажете довиждане миг преди партньора си. Ако сте на гости, тръгнете си, преди домакините да умират за усамотение. Помнете – по-добре недостатъчно, отколкото прекомерно.

Законът за впряга

Два коня, впрегнати заедно, могат да носят 15 тона, но сам всеки може да носи само три. Не се опитвайте да се борите сами. Работете с някой друг и ще бъдете по-ефективни от това да носите бремето на живота сами.

Законът на точното време

Определянето на срок за всяка работа увеличава вероятността тя да се свърши. Едно е да кажеш - „Ще се чуем по-късно“, друго - „Ще ви се обадя утре в десет сутринта“. Във втория случай е много по-вероятно да се обадите.

Законът за презареждането

Мозъкът трябва да се презарежда. Ако сте се прибрали капнали от умора, но имате само 14 от 28 изпълнени задачи в списъка си, не се обвинявайте, че не сте ефективни, когато просто седнете с и се отпуснете с празен поглед. Мозъкът ви не може да изпълнява всички команди непрекъснато. Той трябва да се погрижи за себе си. Трябва да сортира информацията, с която сте го напълнили през деня. За да направи това, той трябва да се изолира за известно време от всякаква външна информация. Така презарежда. Дори почвата се изтощава, когато се засява година след година. Да живее презареждането.

Законът за илюзията за идеалните условия

Нещата в живота ви никога няма да са перфектни, и никога няма да дойде идеалното време да направите нещо. Същевременно е глупаво да се отрича, че има благоприятни условия, макар че рядко се случва някой да е толкова мъдър, че да се възползва от тях. Това е отчасти защото възможностите са скрити под прикритието на проблеми, които трябва да бъдат решени.