Понякога не е лесно да си майка (особено когато децата преживяват кризи на растежа и проверяват стабилна ли е все още нервната ни система), но малките пакостници ни даряват с много щастие. Има моменти, когато разбираме, че всяка безсънна нощ, всяка сълза от умора си е струвала.

 1. Новороденото лежи на гърдите ви – малко и беззащитно.

Какъв ли ще бъде животът му? Какъв човек ще стане? Всичко това ще се случи един ден, но в момента просто искате да притискате малкото телце и да се наслаждавате на всяка секунда от първата среща.

2. Детето се запознава с таткото.

Мъжът ви неумело взема малкото вързопче в ръце, като се притеснява да не би да направи нещо не както трябва, застива, когато погледът му среща сина или дъщерята и… кой казва, че момчетата не плачат?

3. Малкото за първи път ви казва „мамо“.

В този момент сте готова да му простите всички безсънни нощи, вопли без видими причини, колики и растящи зъби, защото сте „мама“ – всички ли го чуха? (По-хубаво може да бъде изречението: „Мамо, обичам те“, но то идва по-късно.)

4. Първата усмивка, първите крачки, първото отиване на училище.

Моментите, когато детето усвоява нов навик или минава на нов етап от живота си никога не се повтарят, но винаги остават в паметта ви.