Никой не може да избяга от Барби манията! Наред с облеклото, грима и напитките сега тя зарази и храната. Вместо с песто вече приготвяме пастата си с червено цвекло и фета. Ястието не само напомня оптически на най-гледания филм това лято, но и съдържа редица важни хранителни вещества.  Ето какво ви е нужно, за да си направите вкусната розова Барби паста.

Съставки (за 2 порции):

    250 g (пълнозърнеста) паста

    2 глави червено цвекло

    100 g сирене фета (от които се заделя малко за топинга)

    1 скилидка чесън

    1 глава червен лук

    1 супена лъжица зехтин

    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготовление:

   Пастата се сварява както обикновено. Заделят се два черпака от водата, в която са врели. Цвеклото, чесънът и лукът се нарязват на едро. Добавя се натрошеното сирене фета. Всичко се сипва във форма за суфле, подправя се със солта и черния пипер и се залива със зехтина. Пече се 30-40 минути във фурната на 180 градуса. След това сместа се слага в пасатор заедно с водата от пастата. Пасира се, докато се получи хомогенна маса. Пастата се залива със соса и се гарнира с бучки сирене фета. Готово!

Ако предпочитате веган вариант, може да замените фетата с веган сирене или да използвате флейкс от бирена мая.

Ето защо Барби-пастата е толкова здравословна

Барби-пастата засища не само стомаха, но и окото. Дори само с вида си розовото ястие се грижи за добро настроение. Освен това съдържа много полезни вещества. Червеното цвекло е бедно на калории и гъмжи от минерали, сред които калций, фосфор, калий, магнезий и желязо. Зеленчукът е и добър източник на витамин В, витамин С и фолиева киселина. В комбинация с останалите съставки се получава балансирано ястие, което зарежда с много енергия.  Причината да изберете пълнозърнеста вместо пшеничена паста е, че ще ви държи по-дълго сити и няма да се отрази пряко върху кръвната захар. Добър апетит!