10 начина да задържим храната свежа за по-дълго
Съхранявайте морковите в… пясък
Градинарите препоръчват да съхраняваме морковите в пясък, за да ги поддържаме свежи. Това не е толкова изненадващо. Пясъкът редуцира изпаряването на вода и забавя гниенето.
Обърнете котидж сиренето и заквасената сметана надолу, за да не се развалят
При това два пъти по-дълго. Подобна позиция ще създаде вакуум в кутията и ще предотврати развиването на бактерии.
Пресният лук ще остане свеж за по-дълго, ако го поставите в чаша вода
С главата надолу, разбира се.
Дръжте зелените подправки в буркан
Например магданоз, копър и т.н. По този начин ще запазят вкуса си с месеци. Няма да изсъхнат, нито пък ще загубят аромата си.
Съхранявайте меда в стъклен буркан, за да не се окисли
Медът запазва полезните си свойства с години. Важно е обаче да го съхраняваме както трябва. В идеалния случай - в тъмен стъклен буркан с добре затягаща се капачка. Металните или покрити с цинк контейнери ще го окислят.
Източник: BrightSide