сп. Мениджър Мениджър.NEWS Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Техно

Информацията в сайта е съгласувана със специалисти от "Пирогов", както и с настоящите препоръки на Световната здравна организация за превенция и борба с COVID-19. Източник: CKA / Shutterstock

Техно

Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от "Пирогов" създоха специална информационна платформа за COVID-19, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". Снимка: Mongkolchon Akesin / Shutterstock

Техно

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Журналистката Кони Ансалди от Аржентина сподели видео в Instagram на своята възрастна баба, която описва преживяванията си по време на Холокоста и осъжда днешните негодувания на хората, поставени под карантина.

Човек

102.2K

Концепцията за въздействието на цветовете е разработена за пръв път от Йохан Волфганг фон Гьоте. Според него всички тъмни цветове успокояват, а светлите – възбуждат, като въздействат както на физическо, така и на психично ниво.

Цветовете се възприемат асоциативно – например, синьото е „студен” цвят. Минавайки през очите, възприето за цвят достига до всички органи и предизвиква осезаеми усещания. Доказано е, че цветът оказва влияние върху кръвното налягане – то се понижава от синьото и зеленото и се повишава от жълтото и червеното.

Мистерии

84.2K

Това е неговата история. Тя обаче не е задължително да съвпада с преживяванията, през които всеки един, болен от COVID-19, преминава.

Човек

77.2K

Скрийншот от картата. Източник: университета "Джон Хопкинс"

Медицина

49.1K

От 17 март всеки може да следи разпространението, темповете на заразяване, териториалното разпределение и друга важна информация за COVID-19 в страната на нов специализиран уеб ГИС сайт. 

Техно

48.1K