Ако се интересувате от астрология, е по-вероятно да сте изследвали най-вече позитивните качества, присъщи на зодиакалния ви знак. Но има и негативни - това са притесненията ни или страховете, които имаме, според рождената дата и съответно - зодията. 

Сайтът Elite Daily посочва какви най-често са те. Помислете за себе си и за близките - има ли истина в това?

Овен (21 март - 19 април): Страх да не загуби обичани хора. Овните са бойци. Склонни са да се втурват в битки, защото обичат да побеждават и борбата тече във вените им. Радват се на добрите сражения. Ето защо често предизвикват обичаните от тях хора, като не осъзнават, че така се противопоставят на тези, за които най-много ги е грижа на света. Понякога го осъзнават малко преди да е станало твърде късно. Когато овните изстрелят своя вражески огън, в някои случаи обичаните от тях предпочитат да не отговарят - вместо да се втурнат в битка, те изчезват напълно. Това кара овните постоянно да се тревожат да не изгубят любимите си. 

Телец (20 април - 20 май): Страх от финансова нестабилност. Телецът обича комфорта. Въпреки че разбирането му за комфорт не е кой знае колко сложно - топла къща, кръг от близки приятели и семейство, удобен фотьойл. Тяхното желание да имат комфорт влияе на паричното им потребление и пазарните им навици. То влияе на всичко. Щом телецът се сдобие с комфорта си, той започва да заделя настрана, да си пази парите прилежно, да трупа и спестява и да избягва дълговете - от тях бяга като от огън. Телците печелят пари за да ги харчат. Да нямат парите, които са им нужни за удобен и приличен начин на живот, ги ужасява повече от всичко. 

Близнаци (21 май - 20 юни): Страх да вземат решения. Близнаците си променят мнението сравнително бързо. В астрологията знакът им е съставен от две лица. В момента, когато са близо до вземането на решение, другата им половина се огъва и предлага абсолютно протиоположен набор от възможности и обосновка за това. Тогава оригиналното решение пропада. Почти е невъзможно да се вземе правилно решение, като и двете страни имат така добри и смислени аргументи. 

Рак (21 юни - 22 юли): Страх да се напусне домът. Ракът не обича да напуска зоната на комфорта си. Той много повече би предпочел да остане в място, където му е добре познато и в което се чувства в безопасност. Но това го води до застой в растежа. Често безопасните места са така спокойни и уютни, че правят рака затворник. Той не може да живее вечно в изолация, налага му се да излезе навън и да предизвиква себе си, да прави неща, които го плашат първоначално, защото са му непознати. Само по този начин получава и изпитва лична свобода. Свободата при него се изразява повече във вътрешни, отколкото във външни обстоятелства.