12. Стрелец

Стрелците са свободолюбив знак. Те ценят свободата си и знаят колко е важна тя. Ето защо те не се опитват да контролират своите партньори.

Стрелците направят всичко по силите си, за да не бъдат контролирани от него по какъвто и да е начин, затова самите те не го правят. 

Ако искат нещо да се случи по техния начин, ще прибягнат до безмилостна критика, за да накарат партньорът им да се засрами и да преосмисли действията си.

11. Риби

„Прави любов, а не война“ – това е мотото на Рибите. Те не се опитват да контролират. По-скоро биха предпочели да се носят по течението и живеят за мига.

Фокусират се върху настоящето и приемат живота такъв, какъвто е, а не какъвто би могъл да бъде. Често живеят в своя собствен свят и рядко обръщат внимание на нещата, които другите казват.

10. Водолей

През по-голямата част от времето Водолеите са в хармония със себе си и се вълнуват повече от интелектуални теми, отколкото от контрол на партньора си. Понякога дори не обръщат никакво внимание на останалите. Не го правят от лошо или защото са снизходителни, а просто защото са твърде погълнати от тема, която намират за по-вълнуваща. Водолеите са социални и по-скоро биха изслушали мнението на своите приятели, отколкото да се опитват да го променят.

9. Везни

Везните не искат да са сами и в този смисъл те могат да бъдат контролиращи. Може да се опитат да убедят някого, че е време за забавление, но не биха се опитали да ръководят конкретни аспекти от неговия живот. Искат да купонясвят, а това изисква импулсивност и гъвкавост.

8. Рак

Раците са в пълен синхрон с емоциите си. Обожават и ценят хората, с които имат връзка. Това понякога ги превръща в леко контролиращи, но като цяло Раците биха предпочели любимите им да бъдат себе си. Ако се държат контролиращо, то това е от любов и възхищение, а не от желание да ръководят.

7. Близнаци

Близнаците не са особено контролиращи. Ако са, то това ще бъде по отношение по-скоро на собствения им живот, отколкото на живота на партньора им. Те са динамични личности, които постоянно сменят мнението си, интересите си, отношението си към даден човек заради многостранната си природа. С тази конфликтна и противоречаща си природа те лесно губят във вземането на решения, които оставят на партньора си.