Овен

Невротичността на Овните трудно може да се опише с думи. Имат изключително силен характер, който обаче изисква постоянна валидация. Когато не чешете егото на Овена, той се депресира и започва да се чуди какво не е наред. Обикновено вини другите, че не са успели да видят колко велик всъщност е той.

Телец

„Невротичен, аз? О, моля ви се“, казва Телецът, търчейки към огледалото, за да се увери, че неговият имидж, който върви ръка за ръка с лъжливата му самоувереност, е непокътнат. Телците са толкова неуверени, колкото и всички останали. Просто отказват категорично да си признаят, че не са велики.

Близнаци

Близнаците са пълни невротици. Едно от интересните неща, свързани с тях е, че поемат отговорност за слабостите си и се опитват да ги преодолеят. Ако има някой знак, който иска да претърпи личностно развитие (поне по отношение на несигурността си), то това със сигурност е нашия дважди благословен приятел Близнаци.

Рак

За щастие раците умеят да се самозаблуждават толкова качествено, че рядко се чувстват изтощени от собствената си невроза. Подобно на Овен и те не обичат да се гледат в огледалото и да си търсят кусури. Самоизмамата царува в света на невротичния Рак, който в абсолютно никакъв случай не желае дори да се опита да поправи някои от по-дразнещите си черти на характера.

Лъв

Е, не се издигаш току-така до върха, без да притежаваш достатъчна доза невротизъм и без да се уверяваш, че всяко твое движение е съвършено. А Лъвовете са съвършени. Тези суперзвезди са добри в нещата, които правят, но първото място изисква и провеждането на постоянна личностна инвентаризация. Всеки път, когато Лъвът си каже „Аз съм най-великият“, миг по-късно той се замисля „Дали ще бъда най-великият и утре?“.

Дева

Девите са едни от най-невротичните знаци. Защо според вас критикуват останалите 24/7? Защото намират кусури в абсолютно всичко, което правят самите те. Трудно е да се живее така – никой не иска да се самосъжалява и самообвинява постоянно. Ето защо когато Девите започнат да се самокритикуват, те си го изкарват на всички останали. Познавате ли подобни Деви? Обзалагаме се, че да.