Мислите ли, че сте добри в пъзелите и загадките? Вълнуват ли ви мистериите зад криминалните престъпления? Гризе ли ви любопитство? Искало ли ви се е понякога да сте главният герой в детективски сериал?

Ако сте отговорили с "да" на горните въпроси, то ние ще ви представим 3 от най-озадачаващите и трудни криминални загадки, събрани специално за вас. Намерете убиеца преди той или тя да намери вас. Прочетете внимателно всяка от загадките и споделете резултатите си с нас (пуснете си музиката от "Шерлок" за фон). Успех!

Загадка 1: Две хапчета

Сериен убиец отвлича жертвите си и ги кара да избират между 2 хапчета, като им казва, че едното от тях е фатално отровно, а другото -  безвредно. Което и хапче да избере жертвата, серийният убиец взема другото. Жертвата избира едното, поглъща го с вода и умира. Това се случва всеки път. Как серийният убиец винаги получава безвредното хапче?

Загадка 2: Убийство на изоставен остров

5 души са тръгнали заедно към събитие по парапланеризъм. Плануват да се върнат след един час. Но се губят по пътя си и по някакъв начин се озовават на изоставен остров, където човешки крак не е стъпвал до момента. Колата им се разпада и осъзнават, че вероятно ще останат заточени на острова за няколко дни. Те решават да се разделят в търсенето на помощ и храна. Няколко часа по-късно всички се връщат на първоначалното място, с изключение на Боб. Хенри решава да разследва случая и събира алибитата на останалите.

Хенри казва: "Аз останах на същото място. Набрах портокали за храна."

Нелсън казва: "Бях близо до реката. Ловях риба."

Джон казва: "Бях в гората. Събирах дърва за огъня."

И накрая, Мартин казва: "Бях в задънена улица и се обадих на баща си за помощ".

Кой от четиримата лъже?

Загадка 3: Кой уби малкия Бен?

Семейство от 3-ма души живее в имение. Един неделен следобед съпругът и съпругата оставят своя син Бен у дома и излизат на обяд. Когато се връщат вечерта, с ужас откриват, че той лежи мъртъв по средата на дневната. Единствените хора в къщата по това време са прислужницата, детегледачката и готвачът. Полицията ги разпитва.

Прислужницата казва, че е почиствала банята.

Детегледачката казва, че е гладила униформата на Бен за училище.

Готвачът, че е изпуснал сурови яйца на пода и ги е почиствал с метлата.

Кой лъже? Кой е убиецът на малкия Бен?

Ще намерите отговорите на следващата страница.