1. В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, но в кошницата останала една ябълка. Как е възможно това?

2. Свържете и четирите точки само с 3 линии и без да повдигате пръста си, докато ги "рисувате".

3. Един човек живее на горния етаж на много висока сграда. Всеки ден слиза до приземния етаж с асансьор, за да отиде на работа. Но когато се връща, слиза на един от средните етажи и се качва по стълбите до горе, освен ако не вали. Защо?

4. Колко яйца можете да поставите в една празна кошница?

5. Трима души отишли на хотел и платили за стая от 30 долара, като всеки от тях дал по 10. След като гостите си тръгнали от стаята, управителят се сетил, че има отстъпка и цената е 25 долара, затова върнал 5 долара. Те му дали бакшиш 2 долара и си разделили останалите три. Един от тях пита: Нали сега, след като си взехме по 1 долар, всеки от нас е платил по 9 долара? Това общо е 27 долара. Плюс 2-та долара, които дадохме на управителя, означава стават общо 29. къде се губи единият долар?

6. Баща и син пътуват с кола. Правят тежка катастрофа и идват автомобили на Бърза помощ. Едната линейка откарва бащата в болница, другата превозва сина в друга. Синът трябва спешно да се оперира. Хирургът влиза в операционната зала, но след като поглежда, казва: "Не мога да оперирам, това е синът ми!" Как е възможно това?

7. На един кораб е прикрепена стълба, направена от въже. Разстоянието между две стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-тото стъпало, като броите от края, който е във водата. Идва вълна и нивото на водата се покачва с 40 см. Още колко стъпала ще потънат?

8.

Източник: Shutterstock; адаптация: Obekti

9. Мишка и котка тежат общо 10 кг.

Куче и мишка – 20 кг.

Куче и котка – 24 кг.

Колко тежат общо кучето, котката и мишката?

10. Какво е това, което се среща веднъж на всяка минута, два пъти във всеки един момент, но никога на 1000 години?

Ще намерите отговорите на следващата страница.