Зеленият чай спомага за предотвратяване на увреждания на кожата от ултравиолетовите лъчи. Оранжево-червените зеленчуци съдържат много Бета каротин, ликопен и други растителни пигменти, които придават красив и здравословен тен на кожата.

Рибата се грижи за младостта на лицето ни заради съдържанието на омега-3 мастни киселини, които намаляват възпалителните състояния и чистят и най-малките кръвоносни съдове от лошия холестерол. Това допринася за по-доброто кръвоснабдяване на кожата и съответно – за по-жизнения й вид.

Зелените листни зеленчуци като спанак и къдраво зеле са противовъзпалителни, борят се срещу стареенето и съдържат витамини К, А, С и Е.

Пуешкото месо е богато на цинк и селен, които заздравяват имунната система и се борят срещу възпалителните процеси в организма.

Червените плодове (домати, диня червен грейпфрут) съдържат ликопен, необходим за здравето и младостта на кожата.