Прекъснете това, което правите, отделете пет минути от времето си, и изгледайте този клип от началото до края (без прескачане!). Изумително е. Със сигурност един от най-успешните опити да се онагледи процеса на остаряване, които сме виждали, пише io9.

Това е Danielle - петминутно видео, създадено от Антъни Черниело, който решава да имитира процеса на остаряване като "създава човек". "Идеята беше, че нещо се случва, но не го виждаш, можеш само да го усетиш, като самото остаряване," пише той. Крайният продукт е още едно допълнение към растящата колекция от видео и фото проекти, който разчитат на документирането в стил "по един портрет всеки ден". Но Danielle не е заснет в рамките на един цял живот, нито дори няколко години. Човекът, който Черниело "създава" е съставен от много хора - внимателно съчетана серия от лицата на членовете на едно семейство, фотографирани почти по едно и също време.

За Деня на благодарността Черниело гостува на семейното събиране на приятелката си Даниел, а фотографът Кийт Сирчо заснема портрети на хората - от най-малките братовчеди до най-възрастните роднини. След което с помощта на специален скенер подбира членовете на семейството, които имат най-сходна костна структура. След това аниматорите Натан Мейър и Едмънд Ърл анимират снимките, а накрая Джордж Къди, който работи с визуалния софтуер Nuke, изглажда оставащите детайли като очи и коса. Крайният продукт не прилича на нищо, което някога сте гледали. Гледайте го на цял екран, със слушалки. Струва си всяка секунда.