Картофи

  • На закуска. Картофеното нишесте намалява нивото на холестерол в кръвта. Картофите са богати и на много минерали, от които организмът се нуждае.
  • Не (много) на обяд и вечеря. Картофите са 2-3 пъти по калорични от останалите зеленчуци. Не прекалявайте с тях, особено на вечеря.

Банани

  • На обяд. Бананите са богати на фибри, подобряват храносмилането и лекуват киселините.
  • Не на вечеря. Бананите за вечер могат да разстроят храносмилателната система и да доведат до производството на слуз.

Ябълки

  • На закуска. Пектинът, който се съдържа в ябълковата кора, подобрява работата на червата и спомага за премахване на карциногените.
  • Не на вечеря. Ябълките увеличават стомашната киселина и могат да доведат до дискомфорт. Пектинът се смила трудно, особено през нощта.

Сирене

  • На закуска. Сиренето е богато на калций, от който се нуждае костната система. В умерени количества то предотвратява подуването и натрупването на тегло.
  • Не на вечеря. Сиренето се разгражда по-трудно и може да доведе до проблеми с храносмилането, ако се консумира вечер.

Захар

  • На закуска. Калориите от захарта се изгарят по-бързо, ако сладките неща се ядат сутрин.
  • Не на вечеря. Захарта дразни храносмилателния тракт и увеличава смущенията на съня. Освен че трупа излишни килограми.

 

Източник: Bright Side