Животът е промяна и непрекъснато движение. Да изостанеш от това темпо, е избор. Не шанс, а избор, който определя съдбата ти. Пътят може да е дълъг, но е открит за всеки, пожелал да поеме по него, започвайки с малка крачка напред.

Така смята блогърът Марк. Той изброява 9 показателя, които според него сочат дали човек е в застой и се нуждае от промяна:

1. Не сте поели отговорност за обстоятелствата, в които се намирате. Твърде много хора обвиняват лошата съдба или лошия късмет за положението, в което се намират и грешките, допуснати по-рано. По-малко признават, че ситуацията им е директно следствие от изборите, които са направили.

2. Предали сте се пред страховете си. Помнете, че да им позволяваме да управляват живота ни е тревожно и не е необходимо. Особено като се замислим върху един важен факт: всеки страх е плод на въображението ни.

3. Продължавате да игнорирате вътрешния си глас.Постискате това, което естествено ви зове. Не се чувствате истински жив. Не живеете собствения си път. Изпълвате очакванията на другите.