6 храни, които „не си струват риска“

11 януари 2017 г., 18:15
10329

dvoevnore / Shutterstock

Бил Марлър е работил повече от 20 години по съдебни дела, свързани с хранителни отравяния. След като е спечелил над 600 милиона долара за клиентите си, пострадали след консумацията на определени хранителни продукти, той решава, че просто трябва да изключи няколко храни от менюто си завинаги.

Според него тези храни „просто не си струват риска“.

Ето кои са те:

1. Сурови стриди

Марлър казва, че в последните пет години е виждал повече хранителни заболявания, свързани с морски мекотели, отколкото в предишните две десетилетия. Виновникът: затоплящите се води. Нагряването на световния океан води до увеличаване на микробите, които поглъщат консуматорите на сурови стриди.

2. Предварително нарязани и измити плодове и зеленчуци

Марлън казва, че бяга от тях „като от чума“. Удобството може да е хубаво нещо, но през колкото повече ръце минава храната, това означава по-голям шанс за замърсяване и рискът не си струва.

3. Сурови кълнове

Огнищата на зарази в кълновете са изключително често срещани в последните две десетилетия. Най-честите случаи са на салмонела и E. coli.

„Случаите са прекалено много, за да бъдат пренебрегнати. Това са продукти, които не консумирам изобщо.“

Страници

Коментари