Храната, която ядем всеки ден, е важна част от нашия живот, и все пак крие купища интересни тайни, които трудно можем да си представим. Bright Side представя някой по-малко известни факти, разкриващи част от загадките, които се крият в чиниите ни.

  • Кокосовата вода може да се използва като заместител на кръвната плазма в случай на крайна нужда.
  • Учени могат да превърнат фъстъченото масло в диаманти заради високото им съдържание на въглерод.
  • Храната в самолетите не е особено вкусна, защото чувството ни за мирис и вкус спада с 30% от високото налягане на кабината при голяма височина.
  • Има толкова много сортове ябълки, че ако ядете по една на ден, ще ви отнеме над 20 години, за да опитате всички.
  • Сиренето е най-често краденият хранителен продукт в света, като 4% са липсите всяка година.
  • За направата на един шоколад от 100 грама са необходими около 1700 литра вода.
  • Тъмният шоколад съдържа вещество, което организма ни преработва във фенилетиламин – същото, което се отделя в мозъка ни, когато сме влюбени.
  • Медът не се разваля. Изобщо. Най-старият мед е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.
  • Един хамбургер от Макдоналдс може да съдържа месо от над 100 различни крави.
  • Картофите могат да поглъщат и разпръскват Wi-Fi.
  • Първият динамит е направен с помощта фъстъци, защото маслото, извлечено от тях, е било използвано за направата на нитроглицерин, една от основните съставки на динамита.